aanbod
aankoopbegeleiding
verkoopbegeleiding
taxatie
hypotheek
contact
nieuws
wie zijn wij?
waarom een makelaar?
Nieuws
Huishoudens geven minder uit

Volgens het CBS hebben huishoudens in februari 1,1 procent minder besteed aan goederen en diensten dan in februari 2009. In januari was de consumptie 0,7 procent lager dan een jaar eerder. De huishoudens zijn al meer dan een jaar heel terughoudend met hun bestedingen. De afname in januari en februari was echter aanzienlijk kleiner dan die in de voorgaande maanden.

De bestedingen aan diensten waren 0,6 procent lager dan in februari 2009. Aan goederen werd 1,7 procent minder uitgegeven. De afname was bij de diensten iets kleiner en bij de goederen wat groter dan in januari. Aan duurzame goederen werd in februari ruim 3 procent minder uitgegeven dan een jaar eerder. Vooral aan schoeisel, woninginrichting en huishoudelijke artikelen werd minder besteed. Alleen de bestedingen van huishoudens aan nieuwe auto’s waren hoger.

Door het koude weer werd er aanzienlijk meer gas verbruikt dan in februari 2009. De consumptie van motorbrandstoffen was daarentegen duidelijk lager. De bestedingen aan voedings- en genotmiddelen namen met ruim 1 procent af.

Terug naar nieuws