aanbod
aankoopbegeleiding
verkoopbegeleiding
taxatie
hypotheek
contact
nieuws
wie zijn wij?
waarom een makelaar?
Nieuws
Consumentenvertrouwen in economie stijgt

In de afgelopen drie kwartalen is het vertrouwen van de consumenten toegenomen. Ze waren vooral veel minder negatief over de economische situatie in de komende twaalf maanden. Weliswaar hebben de pessimisten nog net de overhand, maar mannen en personen met hoge inkomens zijn inmiddels weer positief over de toekomst van de economie, aldus het CBS.

Het consumentenvertrouwen neemt sinds het dieptepunt in het vierde kwartaal van 2008 weer langzaam toe. Consumenten zijn vooral veel minder negatief over de economische situatie in de komende twaalf maanden. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen kwam in het derde kwartaal van 2009 uit op -4. Dit betekent dat de pessimisten nog wel de overhand hebben, maar de consumenten zijn fors minder pessimistisch dan driekwart jaar geleden. Toen stond de deelindicator op -52.

Het oordeel over het toekomstige economische klimaat is in de laatste drie kwartalen met 48 punten toegenomen. Bij personen met een hoog inkomen en mannen was de toename het grootst, namelijk 61 en 59 punten. Ook bij personen jonger dan 65 jaar, personen met ten minste middelbaar onderwijs en mensen met een baan was de stijging bovengemiddeld.

Terug naar nieuws