aanbod
aankoopbegeleiding
verkoopbegeleiding
taxatie
hypotheek
contact
nieuws
wie zijn wij?
waarom een makelaar?
Nieuws
Verkoop huurhuizen daalt sterk

De verkoop van huurhuizen door woningcorporaties is vorig jaar teruggevallen tot het niveau van 2002. De verkoopopbrengsten zijn cruciaal voor investeringen in wijkverbetering en nieuwbouw. De woningcorporaties verkochten vorig jaar 14.100 van hun huurwoningen, zo blijkt uit nieuwe gegevens van het Centraal Fonds Volkshuisvesting (CFV), de financiële toezichthouder op de bedrijfstak.

De verkoopaantallen blijven ver achter bij de eerdere prognoses (18.200) van de corporaties zelf, maar ook bij de verwachtingen voor 2009. Eerder dit jaar zeiden de corporaties tegen het CFV dat zij ondanks de neergang op de huizenmarkt nog 19.900 woningen dachten te verkopen.

De verkoopwinsten op huurwoningen zijn na de huurinkomsten op hun ongeveer 2,4 miljoen woningen de belangrijkste inkomstenbron voor woningcorporaties. De eerdere prognose van de verkoop van 19.900 woningen stelde de corporaties op papier financieel in staat om hun investeringsprogramma’s in sloop en nieuwbouw op peil te houden. Met de tegenvallende verkopen komt een van de somberder scenario’s van het CFV dichterbij waarin de corporaties hun vermogenspositie rap zien verslechteren.

Terug naar nieuws